Het gemeentehuis aan de Varsseveldseweg is in 2017 verbouwd. De herinrichting van de omgeving (het parkeren aan de achterzijde en het serviceteam) is nog niet uitgevoerd.

Na de gemeentelijke herhuisvesting is ook de voormalige Rabobank en bijbehorende villa leeg komen te staan. Ook de voormalige Jorisschool is in gemeentelijk eigendom. Voor deze locatie zijn diverse geïnteresseerde partijen. Het is onder andere in onderzoek voor het CHECK (link maken elders op de website).

Dit alles maakt dat we voor dit hele gebied een visie maken. Daarbij zoeken we een oplossing voor het parkeren van bezoekers en medewerkers van het gemeentehuis. Ook moet duidelijk worden wat er met de leegstaande panden gaat gebeuren. We bekijken het gebied als geheel, zodat alles goed op elkaar aan gaat sluiten. Het maken en uitvoeren van de visie is een project binnen het Programma Geef Lichtenvoorde Kleur. De voorbereidingen hiervoor zijn begonnen. We verwachten dat in 2019 duidelijk wordt hoe het gebied eruit komt te zien en welke acties we daarvoor moeten nemen.