Samen geven we Lichtenvoorde kleur! Vanuit het Programma Geef Lichtenvoorde kleur staan veel initiatieven in de startblokken om Lichtenvoorde mooier, gezelliger en leuker te maken. Het openbaar groen vormt daarin één van de belangrijke elementen. In december was er een bijeenkomst over het groen in het centrum. Ook zetten we flinke stappen met het verbeteren van het groen bij de invalswegen.

Openbaar groen is één van de kernkwaliteiten van onze gemeente. De komende jaren verbeteren we het openbaar groen in de grote en kleine kernen én de invalswegen. Het gaat hierbij om het aanleggen van nieuw groen. Of over het omvormen van bestaand groen op markante plekken. Via een enquête hebben wij veel tips en verbeterpunten ontvangen. Daarmee gaan we aan de slag, of we zijn er al mee bezig.

Invalswegen

Veel inwoners hebben aangegeven dat Lichtenvoorde fleurige entrees moet krijgen. Hacron Groen is op dit moment bezig met het afronden van de plannen voor een invulling op de verschillende locaties. Daarbij is onder andere aandacht voor kleurrijke, vaste beplanting en veldbloemenmengsels in de bermen. Hacron Groen bekijkt ook of op enkele plekken een bomenpoort (met aan beide kanten van de invalsweg een statige vrijstaande boom) een optie is. De bomenpoort is een idee, dat is ingebracht door Annelies Ebregt, lid van de Bomenwacht Oost Gelre.
Bovenaan dit bericht een schets van hoe een volgroeide bomenpoort eruit kan komen te zien. Impressie: Annelies Ebregt

Centrum Lichtenvoorde

Tijdens een bijeenkomst op 12 december 2017 is samen met ondernemers en betrokken inwoners gekeken naar de kansen voor het groen in het centrum van Lichtenvoorde. Sommige verbeterpunten pakken we op de langere termijn op, tegelijk met de andere ontwikkelingen binnen het programma Geef Lichtenvoorde kleur. Maar er zijn ook een aantal quick wins die we nu snel in gang zetten. Daarover snel meer.

Meer informatie

Alle ontwikkelingen zijn te volgen via www.facebook.com/geeflichtenvoordekleur. Wil je meer informatie over het verbeteren van het groen bij de invalswegen en het centrum van Lichtenvoorde? Neem dan contact op met Vincent Lette van de afdeling Omgeving.