Begin maart deden wij een oproep aan de inwoners van Lichtenvoorde. We vroegen om te reageren op drie ideeën voor de openbare ruimte van het plan Bonifatiushof-Nieuwmarkt. Belangrijk onderdeel hiervan is de komst van een activiteitenplein op de plek van de huidige bibliotheek. De uitslag van de prijsvraag is bekend: Buro Ontwerp & Omgeving uit Arnhem is als winnaar uit de bus gekomen.

Naast Buro Ontwerp & Omgeving deden ook SAB en Anacon Infra mee aan de prijsvraag. Alle drie de bureaus hadden met hun plannen een goede inschrijving. Sterke punten van Buro Ontwerp & Omgeving waren: de relatie met de directe omgeving, de aansluiting bij programma Geef Lichtenvoorde Kleur en het idee van een te verplaatsen podium. De klankbordgroep waardeerde de lokale kennis van de medewerkers (ze komen uit de Achterhoek) en de flexibiliteit met parkeren. Tot slot maakte de ingediende prijs een verschil bij de beoordeling.

Samen verder uitwerken

Guido Baten van Buro Ontwerp & Omgeving: “Wij vinden het fantastisch dat we hiermee aan de slag mogen. Het is een unieke opdracht en daar zijn we trots op. De komende maanden gaan we samen met de buurtbewoners, de klankbordgroep en de gemeente de ideeën uitwerken. Die gezamenlijke route naar een gedragen ontwerp is voor ons heel erg belangrijk. Het moet namelijk Lichtenvoorde kleur geven én aansluiten bij de wensen van de gebruikers. Als we zover zijn presenteren we het voorlopig ontwerp aan alle geïnteresseerden uit Lichtenvoorde. Waar nodig kunnen we dan nog samen aanpassingen doen.”

Vertrouwen in een geweldig ontwerp

Wethouder Marieke Frank over de volgende stappen in het proces: “Met Buro Ontwerp & Omgeving hebben we al vaker heel fijn samengewerkt. Ik heb er veel vertrouwen in dat er samen een geweldig ontwerp wordt gemaakt. Daarin hebben de inwoners van Lichtenvoorde natuurlijk een heel belangrijke stem.” De bedoeling is om het activiteitenplein aan te leggen als de bebouwing van Nieuwmarkt fase 3 klaar is. We starten naar verwachting dit najaar met de bouw van de nieuwe bibliotheek. Het afronden van fase 3 kan enkele jaren duren.

Meer informatie

Wil je meer informatie over de nieuwe inrichting van de Bonifatiushof-Nieuwmarkt? Stel dan je vraag aan Marieke Bluemer. Marieke is projectleider van Geef Lichtenvoorde Kleur. Ze is bereikbaar op telefoonnummer (0544) 39 36 62 of via een e-mail naar m.bluemer@oostgelre.nl. Meer informatie is ook te vinden onder Ontwikkeling Activiteitenplein.